Demokraatia ja õigused (ning kohustused)

Loen tihti Soome kollaseid võrgulehti - iltalehti, hs, uusisuomi ja vahel ka muud. HS veergudel jäi silma Leena Hietaneni pamfleti teema kuid Uusisuomi veergudel on Iivi Anna Masso algatanud tänuväärseid teemasid ka sellest inspireerituna. Asjaolu, et viskasin tolle Hietase teema lingid ka tuttavatele, kelle kaudu teema ilmselt meie ajakirjanikele hambusse sai, on vist teisejärguline. Kuid mis huvi pakub, ehk mõningaid noppeid Uusisuomi blogisabast:
- (dr Schmidt) - Iisrael on teadupärast ainus riik maailmas, kes kodakondsust annab vaid oma hõimu esindajatele - see on ju selge rassiline diskrimineerimine.
- (tapio o neva) - riigi nimetusele tuleb läheneda matemaatiliselt, eituse eitus on jaatus jne - Korean People's Democratic Republic - vabariik ise on siis esimene aste, demokraatlik vabariik viitab et tegemist ei ole demokraatiaga - eituse eitus - ning rahva liide seal ees viitab siiski et on demokraatia. Teooria peab paika kui demokraatia mõistesse suhtuda negatiivsena. Kui sotsiaaldemokraatia on ka demokraatia, siis peaks olema veel rahvademokraatia, kapitalistidemokraatia, feministidemokraatia jne.
- (Gesär) - sõnavabadus tähendab kaasajal õigust olla sama meelt võimulolijatega
- (liike) - sõnamängudest - Vene esimestes Duumavalimistes võeti intervjuud enne valimisi kõigi erakondade esindajatega. Ja eranditult kõik nimetasid kõiki vastaseid fašistideks - ju see nende võlusõna siis. Ja anekdoot takka: Hotellis toimus mõrv, kahtlusalusteks olid papp, jõuluvana ja demokraatlik sotsialist (pidi see siis sotsiaaldemokraat olema?). Kes oli mõrvar? Loomulikult papp sest ei jõuluvana ega demokraatlikku sotsialisti ei ole olemas. Vabastamisest - kommunistlik vene harrastas maade vabastamist sellise innuga et vabastatav ei jõudnud vabastamist soovidagi (viide sobib ka Afganistani puhul).
- (Juhani Putkinen) - Kui Vene vallutas teisi maid (nagu Eestit), kuulutati et vabastavad. Tegelikult vabastati suur osa inimesi elust ja/või varandusest. Ja ülejäänud allutati diktatuurile. Tšiili teema - senimaani teame, et Allende oli valitud president keda jänkid kukutasid. Aga variant, et Vene üritas koostöös Allendega Tšiilis venelastele laevastikubaasi rajada ja enamus parlamendisaadikuid soovisid Allendet kohtu alla anda võimu väärkasutuse eest ja seetõttu kutsuti sõdalased appi.
- (PJ Espoo) - võrdsus, feministide meelest sugude võrdsus on ju Orwellilik. Näiteks kui meestel on sõjaväekohustus siis peaks naistel ka olema. See võiks võrdsus olla.

Veidi segane postitus kujunes, ilmselt kunagi kustutan - kui mõtted siit mujale kantud on.

Kommentaarid

Ain Kendra ütles …
President Halonen ei osalenud Vabadussõja 90nda aastapäeva sündmustel. Kommentaarid on paljuütlevad, sotsiaaldemokraatidest on tehtud sotsiaalbürokraadid; halost seostatakse kgb informaatori snegirj nimega ja tagatipuks võiks ju võrrelda Ojucausti tegevust välisministri ajast praeguse Halocaustiga põhjanaabritel.

Populaarsed postitused sellest blogist

Jälle uued teedeinsenerid

Kandevõime mõõtmine

Kas dreenkiht on muldkeha või katendi osa